Why is salt a good food preservative?

تم إضافة السؤال من قبل mohamed sabeen , QHSE Manager , Novus catering service
تاريخ النشر: 2014/06/21
ruel pactor
من قبل ruel pactor , Station chef , Tamimi catering and food services

SALT IS A NATURAL ANTI BACTERIA

Shafiqur Rahman
من قبل Shafiqur Rahman , Depart Head , Ispahani Islamia Eye Institute and Hospital

Basically, salt works by drying food. Salt absorbs water from foods, making the environment too dry to support harmful mold or bacteria.