إن كنت مهندس حديث التخرج فكيف تكتسب الخبرة وجميع وظائف العمل تحتاج لخبرة؟

تم إضافة السؤال من قبل Wissam Alhillany , مهندس تصميم ميكانيكا , apv
تاريخ النشر: 2015/11/02
Gaber Boraey
من قبل Gaber Boraey , Maintenance Engineer , lamps for lighting systems

سؤال جيد

بتاخد دورات تريبية فى المجال اللى انت مهتم بيه فى تخصصك. و فى الدورة بيشرحلك مهندس محترف و ذو خبرة يشرح الاساسيات النظرية و تطبيق ليها بمشروع من واقع العمل المطلوب بالسوق و بعدين بتحط الدورة دى فى السي فى و بتقدم للشركات اللى فى المجال و هما بييعتولك

يعنى مثلا لو كهندس ميكانيكا باور بتاخد دورة تكييف و حريق و فى الدورة بيتشرحلك تصميم لمشروع كامل و كل المعلومات و البرامج اللى بيحتاجها السوق و بعدين انت بتصمم مشروع بنفسك و بتاخد شهادة و تحطها فى السى فى و تبعت لشركات و لما بتنزل مع الشركة و تتبع نقس خطوات التصميم اللى درستها فى الدورة مع اختلاف المشروع و عشان كدة الشركة بتاخدك

و قيس على كدة باقى التخصصات

و التوفيق للجميع ان شاء الله حديثى التخرج و قديم التخرج :-)

Hisham Mahmoud
من قبل Hisham Mahmoud , site engineer , Al-Shamela

بسم الله الرحمن الرحيم

قبل متبداء تعمل اي حاجه1-كورسات لغه انجليزية معتمده2- رخصة ICDL قيادة الحاسب :)  ودول يعتبروا نقطة0

بعد كدا تشوف انت قوي فانهي مجال وتلعب على تقوية نفسك فية جدا جدا وطبعا لازم يكون عندك شوية معلومات عامة عن المجالت المحيطة بمجالك ومتسمعش كلام اي حد يحبطك او يقلك صعب محدش بينجح فيه في قعده خدها مش تريقه والله

وقبلها التوكل على الله اهم حاجه

(كبرها تكبر صغرها تصغر )

واستغل الفيس فتقوية نفسك في مجالك مليااان جروبات وكرسات وكتب وبرامج  وجوجل اكتب علية انت عاوز ايه بالبلدي هيطلعلك ان شاء الله لنك او اتنين فيهم حاجه قريبة من اللى انت عاوزه ممكن تستخدمهم كعانوين فعملية البحث بتاعك

محمد وهبي بوفارس
من قبل محمد وهبي بوفارس , research and development head office , ets abdelkader mellouli

بالعمل الحر و حضور الدورات التدريبية

sherief mohamed nasr
من قبل sherief mohamed nasr , trainee , fricool

اولا ربنا يوفقك فى حياتك ثانيا حاول تنزل مكتب استشارى ومتركزش هتاخد فلوس قد ايه على قد ماهتستفاد وحاول تنزل صيانه الاول فى المجال اللى حضرتك متخصص فيه

محمد اسلام دعينش
من قبل محمد اسلام دعينش , عامل تصنيع وصيانة , شركة تصنيع اكياس البلاستيك

في الواقع ادرس واعمل في المصنع الخاص بالاكياس البلاستيكية وغيرها وخاصة في اوقات الفراغ والعطل بالاضافة الى تجارب ميدانية حول التخصص نضم من طرف الجامعة

بوزكري  مرزوق
من قبل بوزكري مرزوق , عبد السلام زوين , كرااج عبد سلام

علي ان اتدرب مع مهندسين لزيادة خبرتي وتجربتي

talal mahfouz
من قبل talal mahfouz , مشرف صيانة ثم مشرف جودة ثم مشرف إنتاج , الشركة العامة لصناعة الكابلات بدمشق

بالعمل في احدى المعامل ضمن اختصاصك وبذلك تطبق ما تعلمته نظريا على الواقع العملي وتقوم بحضور دورات متعلقة ببرامج تدعم اختصاصك وتطور من امكانياتك وتزيد من فرص توظيفك وتواكب كل ماهو جديد في مجال اختصاصك من برامج وأدوات وأبحاث

بالحصول على العديد من الدورات التدريبية المتعلقة بالتخصص

-يكتسب المهندس حديث التخرج الخبرة ن طريق الاحتكاك بالمهندسين ذوي الخبرة, ثم يستطيع تطوير مهاراته عن طريق اجراء الدورات التدريبية . ثم ان الانترنت بحر واسع يمكنه الاطلاع والبحث عن أي شيء يخص مجال عمله سواء كان ذلك عن طريق الفيديوهات او عن طريق التواصل مع أشخاص ممن لديهم المعلومات او الخبرة في مجاله.

Ahmed Akasha
من قبل Ahmed Akasha , MEP Project Engineer , Bnaa AL Njah LLmuqaqalat W.L.L

عن طريق الدورات التدريبيه المتتاليه والقبول باي وظيفه لها علاقه بالمجال حتي ولو كان الراتب بسيط فالمهم في البدايات الخبره المهنيه

Yehia Ragab Abdelfattah
من قبل Yehia Ragab Abdelfattah , Site Electrical Engineer , Electrical Technology

دورات تدريبية مكثفة في كل مجال - التدريب الميداني للمصانع و ورش العمل و محطات الطاقة - مهارة البحث و التعلم السريع- مهارة التعليم الذاتي بواسطة الانترنت