السلام عليكم معالجة حساب مصروف الأيجار.؟

تتكون الشركة من مبني إداري و معارض للبيع و4 مستودعات هل يتم فتح حساب مصروف ايجار مستقل لكل وحدة ( حساب مصروف ايجار ) أم يتم فتح حساب واحد واين يتم وضهة هل ضمن المصروفات الإدارية أم ضمن المصروفات البيعية؟

تم إضافة السؤال من قبل Mohamed AbdElkader Ahmed - CMA - DipIFRS candidate , CHIEF ACCOUNTANT (Acting in finance department as ACCOUNTS MANAGER) , Arabian Transportation Co. Ltd
تاريخ النشر: 2017/03/16
أحمد سيد أحمد محمد
من قبل أحمد سيد أحمد محمد , مدير حسابات , شركة مرسى علم للمشروعات السياحية ( احدى شركات مجموعه الخرافى - مارينا بورت غالب الدولى )

السلام عليكم و رحمه الله و بركاته

من الافضل ان يكون بند مصروف الايجار واحد و يستخدم معه مراكز التكلفه لسهوله تحديد الايجار يخص اى وحده على سبيل  المثال المبنى الادارى يحدد له مركز تكلفه و معارض البيع كل معرض يحدد له مركز تكلفه على حدى و مراكز التكلفه تحدد كاكواد و بمجرد تحديد بند المصروف و الكود يتم حصر قيمه المصروف بسهوله و بالمثل فى الايرادات

Mohamed Omar Draz
من قبل Mohamed Omar Draz , Chief Accountant , Manar AL omran

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته

من الافضل ان يتم فتح حساب مصروف ايجار لكل وحدة على حده

بالاضافة الى فتح حساب ايجار مقدم لكل وحدة ايضا