ما معدل رواتب وظائف محاسبين حديثى التخرج بالامارات؟

تم إضافة السؤال من قبل Rana Alnajjar , Web developer , Lebcards
تاريخ النشر: 2016/12/04
Waleed Abdul Kader
من قبل Waleed Abdul Kader , مدقق محاسبة رئيسي Senior Auditor، مدير موقع www.f2aw.com , يسري وشركاه لتدقيق الحسابات Youssry & Co Auditing

بصراحة ما أعتقد أن محاسب حديث التخرج يشتغل بالأمارات 4,000 ولا حتى بالسعودية يشتغل 5,000 إلا لو كان اماراتي أو سعودي فبيكون هناك أشياء اخرى

بس الرواتب حسب ممكن محاسب ياتي البلد حديث التخرج يشتغل 2,500 إلى 3,500 حسب طيبعة الشغل والشركة

وفي ناس في شركات اعرفها كانت خبره بره الامارات وكان بيشتغلوا بي 3,500

وممكن كمان يحصل 8,000 وأكثر  برضوا حسب طبيعة الشركة

والشغل أرزاق أنا كنت أعرف محاسب شغال في شركة مقاولات بياخد 1,600 مع السكن وكان أملة ياخد 2,000

وكنت أعرف واحد بياخد 10,000 كل شهر وبيطلع ليه بونص 35,000 كل أربع شهور وقدم على سلفة 50,000 وزعل جداً أن الشركة رفضت السلفة

وأعرف ناس كانوا خبره بالبلد مده طويله ولكن خبره الحسابات صفر كانو بيشتغلوا بي 12,000 غير السياره والسكن ويوم ما ترك الشركة نزل وما عرف يشتغل

واعرف ناس خبره في بلادهم جم اشتغلوا بمبالغ عالية وبرضوا محصلتهم العلمية صفر واعرف ناس لحد دلوقتي شغالين ومحصلتهم صفر

فالموضوع رزق ونصيب وجهد من الانسان واحياناً الانسان بيشتغل بجهد وبيحصل في بداية حياتة مبلغ متدني واحياناً الانسان بيشتغل بعدم اهتمام وبيحصل دخل مرتفع ولكن بذل الجهد في العمل هوه الي بيبقى

بس حضرتك بتسألي على المحاسبة كثير في كيفية الحصول على وظيفة مع أن مؤهلاتك ليست بالحسابات

أما البحث عن وظيفة بالامارات كمحاسب من خلال موقع بيت كوم فهي صفر حسب خبرتي

الافضل لأي حد في وجهة نظري أن ياتي زيارة ثلاث شهور وخلال الثلاث شهور يدور على شغل ده افضل شيء في الحصول على شغل بالامارات

أو أن حد يجيبك على شغل يكون يعرفك وهوه يرشحك بس دائما اي انسان ياتي من الخارج على شغل بالامارات بيكون وضعة صعب شويه لانه بيكون جديد ومش فاهم لان الحياه هنا غالية وليست سهله

ولكن نظام الكفالات والاقامات بالامارات هو يعتبر افضل نظام وخصوصاً في دول الخليج

لو أنتي محاسبه وبتدوري على عمل فعلاً أبعتي السيره الذاتية ولكن ابعتي يعني أيه الي انتي ممكن تعمليه أو فهماه أو المغزى من السفر

تحياتي واحتراماتي

Soliman Abd  ALmalak Gendy
من قبل Soliman Abd ALmalak Gendy , مدير ادارة مراقبة حسابات , الجهاز المركزى للمحاسبات

يتوقف ذلك على الحد الأدنى للمعرفة بالمقابل وأيضا حجم الشركة لكنه يتراوح بين 3500 إلى 4000 درهم

Ahmed Mohamed Gaber Abbas ELSaka
من قبل Ahmed Mohamed Gaber Abbas ELSaka , مراجع مالى , شركة الخلود للتجاره والتوكيلات التجاريه

4000 درهم امارتى تقريبا وهذا اكثر معدل لحديثى التخرج

Ebrahim ALKhawaja  ICDL الخواجا
من قبل Ebrahim ALKhawaja ICDL الخواجا , منسق التشغيل والصيانة , SAUDI BELL COMPANY

انداري

بس بالسعودية تقريبا 5000 ريال