ما رأيك في التعليم بشكل عام في بلادنا العربية؟ أين الخلل؟

تم إضافة السؤال من قبل aicha Laouar , teacher , ben mahjoub
تاريخ النشر: 2014/01/14
Hajer Hassan
من قبل Hajer Hassan , تدريب وارشاد ومراقبة جودة الاداة وعلاقات خارجية وعمل بالولايات , المركز الافريقي لدراسات تنمية المراة

لعل التعليم بالدول العربية مقارنتا بالدول الغير عربية المتقدمة متاخر متدهور  -  والسبب الذي جعل الدول العربية متخلفة عن مصافي الدول هو ان الدول المتقدمة تمتلك الاستقرار والاستراتيجيات المدروسة ولم تترك ثغرة في التعليم الا واغلقتها لانها تعلم بان التعلم ودعم التعليم يهبها عقول نيرة تدعم قوتها لذا توفر المال وتدعم المعلم والمتعلم -المعلم بالدعم المادي والمتعلم بتخفيف الاعباء المادية وذلك بدعم التعليم .عكس الدول العربية وتدعم الراس الثالث للمثلث وهو التعليم وذلك بتقديم استراتيجيات مدروسة مبنية علي تقارير سليمة والمواكبة وسد الحوجة في المواد العلمية وتدريب الطلاب عمليا (اكتمال المادة التعليمية ووضع المعلم المناسب في المكان المناسب) اما الدول العربية ارهقتها كثرة الحروبات والفقر

جليلة ابو بكر محمود شكرى ابو بكر
من قبل جليلة ابو بكر محمود شكرى ابو بكر , مدرسة لذوى الاحتياجات الخاصة , مدرسة تخاطب لذوى الاحتياجات الخاصة

استخدام منهج الغرب وانه مختلف كثير عن طبيعة بيئتنا وافكارنا وطموحنا

ashraf mubarak
من قبل ashraf mubarak , استاذ جراحة الجهاز الهضمي , كلية الطب جامعة المنيا

من وجهة نظرى الخلل يكمن فى استيراد انظمة غربية استخدمت مع طلاب ذوى طبيعة مختلفة فى بيئة مختلفة و طريقة تفكير مختلفة و طموحات مختلفة و نريد ان نطبقها على طلابنا

بسم الله الحمن الرحيم

زمان كنت دايما بسال نفسي السؤال ده هو الخلل فين وبعد ماعرفت سبب الخلل اكتشفت انه مش سهل الاصلاح بس على الاقل فهمت السبب ايه وحسيبك على نار عشان تعرف السبب لوحدك

خلي بالك من كلمة النار دي كويس فالحل فيها

اصل فيه واحد ناري عامل امه كامله من الناريين والطينيين مركزيين معانا ومش عايزنا نتعلم ولا نعرف

ashraf taha
من قبل ashraf taha , مدرس - teacher , مراكز تعليمية - Educational centers

الخلل هو البعد عن منهج الاسلام  فى مدارسنا  وللاسف يطبقه الغرب تماما من امانة واعطاء كل ذى حق حقه